Kladdkakemuffins med hallon och vit choklad 12 st

2 ägg
3 dl socker
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
75 g vit choklad
hallon
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, mjöl, vaniljsocker, kakao och salt. Blanda om ordentligt. Placera 12 stycken små muffinsformar på en plåt. Lägg i ca 2 hallon och ett par bitar vit choklad i varje form. Fördela sedan smeten över. Grädda i ugn, 175°C i ca 20 minuter. Låt svalna, servera och njut!
Till muffinsen har jag använt mina silikonformar som jag köpt på Rusta - 12 stycken för bara 29,90 kr. Och de fungerar perfekt och går även bra att både köra i diskmaskin och att frysa!!! Ett hett tips för dig som bakar muffins ofta

2 kommentarer:
Hej!
Smöret ska va smält när man blandar det va?
=)
/ Erika
Hej Erika!
Japp, om man använder vanligt smör, skall det smältas först. Men man kan också använda flytande smör, ca 1 dl, och då behöver man förstås inte smälta det först :)
/Susanne
Skicka en kommentar