måndag 23 maj 2011

Snabb och enkel pasta med bladspenat och blue cheese färskost

Mina recept är ofta improviserade. Så även detta recept, som jag lagade som lunch en gång. Jag ville ha en snabb lunch till två små hungriga barn, och kikade lite i skåpen. Hittade en liten ask Creme Bonjour Blue Cheese färskost, lite tomater och oliver. I frysen fanns dessutom lite bladspenat. Och voila - ett recept på en ny pastarätt var uppfunnet:

Snabb och enkel pasta med bladspenat och blue cheese färskost 2 port

pasta för 2 pers
fryst bladspenat
2 tomater

1 ask
blue cheese färskost
några oliver

salt och peppar


Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tina bladspenaten i mikron. Skär tomaterna i skivor. När pastan är färdigkokt, häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll över bladspenaten, tomaterna och osten. Krydda. Blanda så att osten smälter. Servera med lite oliver på toppen. Smaklig måltid!

Inga kommentarer: