Nyttiga GI-muffins utan socker
(24 st)
4 dl dinkelmjöl
2 dl havregryn
1/2 dl vetekli
3 tsk bakpulver
1 dl torkade hackade aprikoser
1 dl hackade nötter av valfri sort
1 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
2 ägg
4 dl vaniljyoghurt
3/4 dl flytande honung
1 dl matolja/rapsolja
1 mosad banan
2 rivna morötter
Klipp aprikoserna i små bitar. Hacka nötterna i en matmixer. Blanda mjöl, havregryn, vetekli, krossade nötter, kryddor och bakpulver i en bunke. Blanda ägg, yoghurt, honung, olja, banan, morötter och aprikoser i en annan bunke. Blanda sedan samman innehållet i de två bunkarna. Jag brukar använda elvispen till detta. Klicka upp i muffinsformar och grädda i ugn 200°C i ca 20 minuter. Låt svalna på ett galler och avnjut sedan tillsammans med en god kopp kaffe eller te!
Tips! Muffinsarna går utmärkt att frysa - perfekt att bara ta fram och tina i mikron när man behöver.
3 kommentarer:
Såg jättegoda ut! Men det är väl tillsatt socker i vaniljyoghurten?
Ja, vaniljyoghurt brukar ha tillsatt socker i sig. Men i övrigt är det så lite socker i receptet att den lilla mängden inte gör så stor skillnad. Men om man vill undvika sockret helt, kan man istället välja en naturell yoghurt och tillsätta lite vaniljpulver :-)
Jag har naturell yoghurt och hälften av honungen. Smakar precis lika gott :)
Skicka en kommentar