Sommarljuv rabarberkräm ca 2 liter
7 rabarberstjälkar
6 torkade nejlikor (den krydda man brukar stoppa i apelsiner på julen)
1 tsk malen ingefära
1 tsk kanel
16 dl vatten
6 msk potatismjöl
1 1/2 dl socker
Skär rabarbern i ca 1 cm långa stavar. Lägg dem i en stor kastrull. Häll på allt vatten förutom 1 1/2 dl. Lägg i kryddorna och socker. Koka ett par minuter tills rabarbern faller isär lätt. Ta 1 1/2 dl kallt vatten och blanda med potatismjölet. Häll sedan ned det i kastrullen under omrörning. Koka upp och låt svalna. Luta er tillbaka i en skön solstol, njut av sommaren, krämen och ett glas kallt mjölk till det!
Tips! Nejlikorna kan med fördel läggas i en tesil, så att de lätt kan avlägsnas efteråt. Om man hinner innan krämen är slut, kan man också passa på att frysa in den - krämen går nämligen alldeles utmärkt att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar