onsdag 1 juni 2011

Pasta a la Basta

Idag var vädret helt fantastiskt, och då vill man ju inte gå in och laga middag förrän det verkligen behövs, dvs man vill ha något, som går fort att laga. Och det gör det att laga denna pasta, som blev vår middag idag. Tillagningstiden är ca 30 min om du håller tungan rätt i mun under tiden du lagar. Och receptet är enkelt.

Pasta a la Basta 6 port

Fullkornsspaghetti för 6 pers
4 kycklingfiléer
grillkrydda
2 dm purjolök
1 1/2 dl skalade solrosfrön
1 liten burk Kalamataoliver (finns urkärnade)
1 pkt fetaost
en skvätt olivolja

Koka upp pastavattnet. Skär under tiden kycklingfiléerna i skivor och stek dem i stekpannan tillsammans med lite smör och grillkrydda. Medan kycklingen steks, skölj och strimla purjolöken. Häll upp den färdigstekta kycklingen i en tillfällig form. Lägg ned purjon i stekpannan och addera eventuellt lite mer smör. Stek purjon tills den blivit mjuk. Stjälp över purjon till kycklingen. Häll i solrosfröna i stekpannan. Rosta dem tills de fått lite färg. Stjälp över solrosfröna till purjon och kycklingen. Häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt lite olivolja. Blanda ned kycklingen, purjolöken, solrosfröna och kalamataoliverna med spaghettin. Lägg upp på en tallrik och toppa pastan med tärnad fetaost. Servera tillsammans med tex broccoli eller en god sommarsallad. Låt er väl smaka!

Inga kommentarer: