Susannes snabba och enkla bröd 1 limpa

2 1/2 dl rågmjöl
2 1/2 dl rågsikt
1 dl fiberhavregryn
1/2 dl psylliumfrön
3 msk vetekli
2 tsk bikarbonat
1/2 dl pumpafrön
5 dl filmjölk
1/4 dl sirap
Blanda alla torrvaror tillsammans så att bikarbonaten fördelas väl. Tillsätt filmjölk och sirap. Blanda ihop till en smetig deg med hjälp av elvisp med degkrokar. Smörj en avlång sockerkaksform. Häll ned smeten. Grädda i ugn, 175°C i ca 45 minuter. Voila! Avnjut brödet med smör och ost tillsammans med en kopp härligt te.
OBS! Brödet kan anta en svagt grön ton. Detta är pga att man har bikarbonat och pumpafrön tillsammans. Om man vill undvika denna svaga färgning, kan man istället använda bakpulver, men då bör man kanske öka upp till 3 tsk.
1 kommentar:
Så gott och nyttigt! Ha en fin helg!
Skicka en kommentar