söndag 30 oktober 2011

Sega chokladkakor

Vissa gånger lyckas man sådär fullständigt med sitt recept. Och det kan man säga att jag gjorde, när jag skapade det här receptet. Dessa kakor är nämligen en fullträff! De har en underbar smak av kola och choklad samtidigt som de har en härligt seg konsistens. Men ett varningens ord på vägen - lås in kakburken, annars tar de slut alldeles för fort... ;)

Sega chokladkakor ca 70 st

270 g smör
2 dl strösocker
85 g ljust muscovadosocker
1 1/2 dl mörk sirap
5 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 1/2 tsk bikarbonat
3 tsk florsocker
1/2 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175°C. Blanda smör, socker och muscovadosocker i en matberedare/matmixer. Vispa tills det blir ljusbrunt och pösigt. Tillsätt sirapen. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, florsocker och vaniljpulver. Häll ned detta i matberedaren och kör runt tills en geggig smet bildas. Ställ eventuellt i kylen en stund så att smöret får stelna lite. Rulla/klicka ut till 6-7 längder nästan lika långa som plåten och lägg på plåten två och två. Grädda i ugn, 175°C i ca 15-18 minuter. Låt dem svalna lite. Skär sedan sneda snittar och låt dem svalan klart på ett galler. Förvara kakorna i en tättslutande burk. Kakorna går också bra att frysa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt goda kakor! Gjort dem flera gånger nu, jag tar dock en dl strösocker istället för muscavado.

Unknown sa...

Dögoda! Jag har gjort ett inlägg om dem och länkat till din sida! Jag använde din bild också men såg till att man kommer till din sida och itnemin när man klickar på den. Var det ok? Trevlig söndag!