torsdag 6 oktober 2011

Snabbaste tacopajen

Här kommer mitt recept på en riktigt enkel och snabb tacopaj. Det tar inte mer än 30 minuter att göra den. På riktigt. Och som pricken över i:et är den även väldigt smarrig. Så smarrig, att barnen gärna tar både en och två påfyllningar. Testa denna - en perfekt, snabb och god fredagsmiddag!

Snabbaste tacopajen

Pajskal:
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl dinkelmjöl
3/4 dl matolja
1/2 dl vatten 

Fyllning:
400 g köttfärs
2 stora tomater
1 påse tacokryddmix
1 näve gröna oliver
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 1/2 dl cheddar cheese dipp

Sätt ugnen på 200°C. Blanda mjöl, matolja och vatten till en deg. Fördela i en pajform. Nagga botten och grädda sedan i ugnen i 10 minuter. Stek under tiden köttfärsen. Skär tomaterna i bitar och lägg ned i stekpannan tillsammans med köttfärsen. Häll över tacokryddan. Låt puttra ihop några minuter. Släng i oliverna. Ta ut pajskalet ur ugnen. Blanda turkisk yoghurt och cheddar cheese dippen i en skål. Töm ned köttfärsblandningen i pajskalet. Toppa pajen genom att breda över yoghurtblandningen. Grädda i ugn i ca 10-15 minuter. Klart! Servera med en läcker grönsallad och njut av de goda smakerna och den extra tiden du fått över!
http://fannykaren.blogg.se/images/2011/image_132756753.jpg

Tips! Den cheddar cheese dipp som jag har använt är den färdiga dippen - inte pulvermixen. Här bredvid kan du se en bild på en av de sorter som finns. Du hittar dippen lätt i din närmaste mataffär bland tacotillbehören.


Inga kommentarer: