Len jordärtskockssoppa 6 port
300 g jordärtskockor
6 st potatisar
1 äpple (eller 2 st små)
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 krm fänkål
1 hönsbuljongtärning
1 l vatten
2 tsk vit balsamvinäger
2 dl matlagningsgrädde
salt & peppar
Skala och tärna äpple, potatis och jordärtskockor grovt. Fräs dem i en kastrull/gryta tillsammans med olja, timjan, fänkål och vitlöksklyfta. Häll sedan över vattnet och tillsätt buljongtärning samt lagerblad. Krydda med balsamvinäger, salt och peppar. Låt allt koka tills potatisen börjar mjukna (20-30 minuter). Ta bort lagerbladet från soppan. Häll sedan på matlagningsgrädden och koka ytterligare 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Servera och låt den lena soppan värma dig!
1 kommentar:
Låter gott!
Skicka en kommentar