tisdag 24 maj 2011

Kladdkakemuffins med hallon och vit choklad

Ibland får man ett sug på något riktigt gott. Eller så ska man ha riktigt goda vänner på besök, och vill bjuda på något smarrigt till kaffet. Hur som, så passar det här receptet utmärkt. Muffinsarna får ett knaprigt skal med riktigt härligt geggigt inre, fyllt med bitar av vit choklad och hallon. Yummie!

Kladdkakemuffins med hallon och vit choklad 12 st

2 ägg
3 dl socker
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
75 g vit choklad
hallon

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, mjöl, vaniljsocker, kakao och salt. Blanda om ordentligt. Placera 12 stycken små muffinsformar på en plåt. Lägg i ca 2 hallon och ett par bitar vit choklad i varje form. Fördela sedan smeten över. Grädda i ugn, 175°C i ca 20 minuter. Låt svalna, servera och njut!

Till muffinsen har jag använt mina silikonformar som jag köpt på Rusta - 12 stycken för bara 29,90 kr. Och de fungerar perfekt och går även bra att både köra i diskmaskin och att frysa!!! Ett hett tips för dig som bakar muffins ofta .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Smöret ska va smält när man blandar det va?
=)
/ Erika

Susanne sa...

Hej Erika!
Japp, om man använder vanligt smör, skall det smältas först. Men man kan också använda flytande smör, ca 1 dl, och då behöver man förstås inte smälta det först :)
/Susanne