måndag 30 januari 2012

Sesampanerad laxfilé med sojakrispiga grönsaker

Här kommer ett härligt recept, som jag lagade häromveckan. Det består av laxfilé, som är panerad med sesamfrön. Till det serverar man ugnsrostade grönsaker med smak av soja. Det är en perfekt vardagsrätt, som går snabbt att laga och sätter en lite asiatisk touche vardagen. Riktigt gott och nyttigt!

Sesampanerad laxfilé med sojakrispiga grönsaker ca 6 port

1 laxfilé i lämplig storlek
2 dm purjolök
1 zucchini
1 blomkålshuvud
sesamfrön
japansk soja
olivolja

Skär zucchinin i skivor. Finstrimla purjolöken. Dela/skär blomkålen i mindre buketter. Lägg laxen i en ugnsform och strö över sesamfrön över hela laxsidan. Blanda grönsakerna och lägg ned dem i formen bredvid laxen. Ringla över olivolja och soja. Strö över lite sesamfrön och blanda runt grönsakerna lite. Tillaga i nedre delen av ugnen, 175-200°C i ca 30 minuter till laxen är klar. Servera till exempel med lite glasnudlar. Smaklig måltid!

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Mums! tack för att du lade upp receptet!