torsdag 8 december 2011

Sega röda vinbärsmuffins

Det här receptet kommer ursprungligen från baka.se, men jag har ändrat lite i det. Resultatet är i alla fall härligt sega muffins med en fin syrlig smak av röda vinbär, som bryter av fint mot det söta. Och det går alldeles utmärkt att frysa muffinsen, när de är klara!

Sega röda vinbärsmuffins ca 16 st

100 g smör
2 st ägg
1 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
½ dl farinsocker
1 krm vaniljpulver
1 tsk florsocker
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
2 dl röda vinbär

Vispa ägg och sockersorterna pösigt. Blanda i de torra ingredienserna. Smält smöret/använd flytande smör och häll i. Rör försiktigt till en jämn smet. Blanda i vinbären (fördel om de är frysta, då går de inte sönder lika lätt). Fördela i ca 16 muffinsformar. Grädda i 10-15 min, 200°C.  Servera till en kopp gott kaffe och njut!

1 kommentar:

Sockertussen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.