måndag 5 december 2011

Vinpocherad rödspätta

Här kommer ett recept, som ursprungligen kommer från Alltommat, men jag har gjort om det rätt rejält för att passa mina smaklökar. Rödspätta är en fantstiskt god fisk, som passar till det mesta, och här går den utmärkt ihop med vitt vin, dill och gräslök. Och det har rätten passar faktiskt perfekt som vardagsmat, då den är snabb att laga, men den är även en toppenrätt att servera som en lite finare bjudmiddag. Och du, använd MSC-märkt fisk och värna därmed om havsmiljön!

Vinpocherad rödspätta 6 port

600 g rödspätta
2 stora morötter
1 gul lök
2 1/2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
3 tsk fryst hackad dill
3 tsk fryst hackad gräslök
salt
kapris

Skala morötterna. Skär i tunna slantar. Skala och skiva löken tunt. Stek morötter och lök lätt i en gryta. Lägg över frysta rödspättafileér. Häll över vinet. Låt fisken ångas/sjudas under lock tills den är mjuk. Viktigt att det inte kokar. Strö över dill, gräslök, salt och kapris. Blanda grädde och tomatpuré i en skål. När fisken är klar, häll i gräddblandningen och låt koka/sjuda svagt i ytterligare 5 minuter. Klart att servera - avnjut tillsammans med tex potatisstomp och en grönsallad!

Inga kommentarer: