
1 burk kondenserad mjölk
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
25 g smör
3 dl salta jordnötter
3 dl mini-
marshmallows
ca 1 påse Dumlekolor
Ta av etiketten på den kondenserade mjölken. Hetta upp en kastrull med vatten. Lägg i konserven med kondenserade mjölken när vattnet börjat koka. Låt koka i ca 10 minuter. Hacka under tiden chokladen och dela dumlekolorna i bitar (ca 3 per kola) och olja en lämplig ugnsform. När mjölken kokat klart, ta upp den ur vattnet. Lägg en handduk eller dylikt över konserven innan du öppnar den, då det är övertryck i konserven, och mjölken annars skjuter iväg (learned that the hard way...). Häll upp mjölken i en ny kastrull. Ös ned hackade chokladen och smöret. Rör om tills all choklad och smör smält. Häll i jordnötter och dumlekolor och rör om kraftigt. Häll sist i marshmallowsen, så att de inte hinner smälta. Rör runt tills allt är jämnt fördelat i chokladgeggan. Skopa upp allt i formen och platta till. Låt svalna i rumstemperatur ca 1 timme och ställ sedan i kyl.
Tips! Man kan med fördel använda den nya pepparkakssmaken på Dumlekolorna – ”Ginger edition”
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar