Supersmarriga fiskburgare 4 port
1 torskblock (400 g)
1 gul lök
1 1/2 dl riven parmesanost
2 ägg
1 1/2 dl okokta röda linser
vitpeppar
salt
Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen. Tina torsken. Lägg ned löken (i större bitar/klyftor), torsken (i större bitar), parmesanosten, äggen, de kokta linserna och kryddorna i en matberedare och hacka tills allt blandats och hackats väl och bildat en fast massa. Värm en stekpanna på medelvärme, lägg i en klick smör och klicka sedan i 3-4 klcikar fisksmet. Platta till dem så att en burgare bildas. Stek burgarna några minuter på varje sida. Servera sedan fiskburgarna tillsammans med hambugerbröd, majonnäs eller kall fisksås/dillsås/citronsås, tomat och sallad. Eller servera som på fotot med pressad kokt potatis, kall vitlöksås och paprika. Smaklig måltid!
Tips! Om du vill vara lite mer GI-mässig, an du förstås byta ut brödet/potatisen mot tex dinkelkorn eller mathavre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar