tisdag 16 augusti 2011

Supersmarriga fiskburgare

Fisk är både gott och nyttigt. Och går att laga på en uppsjö av olika sätt. Ett av dem är att göra burgare av dem. Perfekt alternativ till den vanliga hamburgaren med köttfärs. Och jag lovar att till och med ungar som är kinkiga med fisk gillar dessa burgare - de är supersmarriga! 

Supersmarriga fiskburgare 4 port

1 torskblock (400 g)
1 gul lök
1 1/2 dl riven parmesanost
2 ägg
1 1/2 dl okokta röda linser
vitpeppar
salt

Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen.  Tina torsken. Lägg ned löken (i större bitar/klyftor), torsken (i större bitar), parmesanosten, äggen, de kokta linserna och kryddorna i en matberedare och hacka tills allt blandats och hackats väl och bildat en fast massa. Värm en stekpanna på medelvärme, lägg i en klick smör och klicka sedan i 3-4 klcikar fisksmet. Platta till dem så att en burgare bildas. Stek burgarna några minuter på varje sida. Servera sedan fiskburgarna tillsammans med hambugerbröd, majonnäs eller kall fisksås/dillsås/citronsås, tomat och sallad. Eller servera som på fotot med pressad kokt potatis, kall vitlöksås och paprika. Smaklig måltid!

Tips! Om du vill vara lite mer GI-mässig, an du förstås byta ut brödet/potatisen mot tex dinkelkorn eller mathavre. 

Inga kommentarer: