Salviakryddad kycklingsoppa 4 liter
1 kg kycklingfiléer
1/2 blomkålshuvud
broccoli (fryst, lika mkt som blomkål)
ett knippe färsk salvia
8 medelstora potatisar
2 burkar svamp (tex portabello)
1 burk kokosmjölk
1 grönsaks-
buljongstärning
1 kyckling-
buljongstärning
2 L vatten
vitpeppar
Tina kycklingfiléerna. Skär dem i lagom stora kuber. Skala/skölj potatisen och skär den i lika stora kuber som kycklingen. Dela blomkålen i mindre buketter. Hacka salvian. Häll upp vatten i en kastrull. Lägg i vitpeppar, buljong, kyckling, potatis och blomkål och koka alltsammans på medelvärme i ca 20 minuter. När potatisen börjar mjukna lite (men inte är helt klar än), lägg i broccolin, salvian, kokosmjölken och svampen. Låt soppan koka klart i ytterligare 10-20 minuter. Känn på potatisen med en potatissticka, för att se om den blivit tillräckligt mjuk. Servera soppan i härliga soppskålar och njut av de härliga smakerna!
Tips! Om du inte har färsk blomkål hemma, finns det i de flesta affärer en blandning av fryst blomkål och broccoli. Denna fungerar alldels utmärkt som ersättning för den färska blomkålen. Tänk då bara på att det räcker med den broccoli som finns i blandpåsen .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar