måndag 23 maj 2011

Susannes bananpannkakor

Det här receptet tillkom för ett par år sedan, när jag testade en ny grej av en slump. Jag skulle laga vanliga pannkakor till lunch till mig och dottern. Under tiden vi höll på med smeten, fick dottern syn på fruktskålen och slet åt sig en banan. Bananerna var inne på sista rundan, och då fick jag den briljanta idén att slänga i banan i pannkaksmeten. Och jag kan lova att dessa pannkakor blev goda - och riktigt populära hos fröken!

Susannes bananpannkakor 2 port

2 små bananer eller 1 stor
2 dl vetemjöl
2 ägg
4 dl mjölk
1 tsk farinsocker
smör att steka i

Mosa bananerna i en bunke. Tillsätt mjöl, ägg, socker och hälften av mjölken. Vispa ihop till en smet utan mjölklumpar. Tillsätt resten av mjölken. Vispa ihop till en slät smet. Stek smeten till pannkakor. Tänk på att bananpannkakorna blir lite tjockare än vanliga pannkakor pga den mosade bananen. Servera - och njut!

Tips! Eftersom bananerna ger en sådan sötma till pannkakan, behöver man ingen sylt till - bara det är ju bra! 

1 kommentar:

Niklas sa...

Precis ett sådant recept jag letade efter. Resultatet blev bra!

Tackar för det!