onsdag 27 april 2011

Wasabilax med bulgur & linser

Lax äter vi ofta här hemma. Det är både gott och lätt att laga. Och man kan göra många variationer av den. Här kommer en som jag gillar:

Wasabilax med bulgur & linser ca 4 port

en laxfilésida i lämplig storlek
kryddan "wasabi & sesame" från Santa Maria
broccoli
2,5 dl bulgur (torrvara)
buljong
1 dl gröna linser (torrvara)
2 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
salt & peppar

Värm ugnen till 200°C. Lägg laxen i en ugnsform. Snitta några skåror i laxen. Klappa in kryddan i laxen och strö lite extra krydda i skårorna. Fyll upp med broccoli omkring laxen. Sätt in i ugnen tills laxen är färdiglagad. Koka under tiden bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Låt lite buljong koka med för mer smak. Koka linserna enligt förpackningen. Blanda bulgur och linser när de är färdiga. Blanda till den kalla såsen genom att pressa ned vitlöken i yoghurten. smaka av med salt och peppar. Servera allt tillsammans - smaklig måltid!

Inga kommentarer: