Wasabilax med bulgur & linser ca 4 port

en laxfilésida i lämplig storlek
kryddan "wasabi & sesame" från Santa Maria
broccoli
2,5 dl bulgur (torrvara)
buljong
1 dl gröna linser (torrvara)
2 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
Värm ugnen till 200°C. Lägg laxen i en ugnsform. Snitta några skåror i laxen. Klappa in kryddan i laxen och strö lite extra krydda i skårorna. Fyll upp med broccoli omkring laxen. Sätt in i ugnen tills laxen är färdiglagad. Koka under tiden bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Låt lite buljong koka med för mer smak. Koka linserna enligt förpackningen. Blanda bulgur och linser när de är färdiga. Blanda till den kalla såsen genom att pressa ned vitlöken i yoghurten. smaka av med salt och peppar. Servera allt tillsammans - smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar