tisdag 26 april 2011

Susannes äppel- och nötsockerkaka

Sockerkaka är toppen att bjuda fikagästerna på. Här kommer ett recept på en sockerkaka med en härlig kombination av äpple och hasselnötter. Och jag kan intyga att den var riktigt smarrig .

Susannes äppel- och nötsockerkaka

2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
1 rågad tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen
kanel
1/2 burk hasselnötsmassa

Sätt ugnen på 175°C. Skär äpplena i klyftor. Häll kanel över dem så att alla klyftor får kanel på sig. Vispa ägg och socker pösigt, helst i 4-5 min. Smält smör och blanda med vatten. Tillsätt smörblandningen. Tillsätt hasselnötsmassan. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i annan bunke. Tillsätt mjölblandningen. Häll upp i en smord och bröad kakform. Stick ned äppelklyftorna i smeten. Grädda i ugn ca 45 min tills kakan är klar.

Inga kommentarer: