tisdag 19 april 2011

Syster-Ysters Goda Korvgryta

Här kommer min tolkning av min systers korvgryta. Detta recept är för måååånga personer – ett riktigt storkok alltså! Men självklart går det att minska ned receptet om man inte vill göra så mycket. Detta är ett allt-i-ett-recept, men om man vill kan man servera tex ett gott hårt bröd till.

Syster-Ysters Goda Korvgryta
storkok

3 morötter
10 potatisar
vatten
2 grönsaks-

buljongstärningar
1 ring falukorv
1 zucchini
broccoli (fryst)
3 tomater
1 purjolök
1 lök

2 små burkar kikärtor
chilisås
sweet chilisås
vitpeppar

4 dl créme fraiche
Maizena redning


Skär potatis och morötter i bitar. Lägg dem i en stoooor kastrull och täck med vatten (eventuellt kan man behöva tillsätta mer vatten senare). Lägg i buljongtärningarna. Låt koka till potatisen och morötterna börjar mjukna. Skär zucchinin och falukorven i bitar. Tillsätt zucchini, korv och broccoli. Låt koka lite till. Skär tomater, purjolök och lök i bitar. Tillsätt dessa och kikärtorna. Krydda med chilisås, sweet chilisås och vitpeppar efter smak. Tillsätt sedan créme fraiche och redningen. Rör om och låt det hela koka ihop ordentligt. Klart att servera - smaklig måltid!
Tips! Receptet är även anpassat för barn från 6 mån ålder, så att man inte behöver laga en extra måltid. Om man vill kan man utesluta buljongen och då få en helt saltfri rätt. Och till barnen får man förstås anpassa storleken på bitarna i grytan.

Inga kommentarer: