tisdag 19 april 2011

Susannes timjankyckling med getostsås

Susannes timjankyckling med getostsås 4-5 port.
4 kycklingfileér
4 tomater
1 zucchini
färsk timjan
peppar
smör till formen

Getostsås:
1 bit getost
1 creméfraiche
flytande honung efter smak
Smöra en ugnsform och värm ugnen till 200°C. Skiva fileérna, tomaten och zucchinin. Varva kyckling, timjan och grönsaker i formen. Sätt in i ugnen tills kycklingen är genomstekt. Servera med kokt potatis och getostsåsen. Getostsåsen gör man genom att värma upp cremefraichen och smula ned osten däri. Låt osten smälta och smaksätt med lite honung.

Tips!  Denna maträtt passar även att ge till barn från ca 6 månader. Ta då bort lite av såsen innan du smaksätter med honung. Sås utan honumg kan du ge till det lilla barnet. Små barn ska helst inte äta honung. Maten kan du sedan mixa tillsammans med såsen till lagom konsistens.

Inga kommentarer: