Susannes kalvfärsgryta 4 port
400 g kalvfärs
1/2 lök
1/2 zucchini
2 morötter
1 burk kantareller (inkl spad)
1 mörk oxköttsbuljongtärning
3 tsk kapris
1 dl rött matlagningsvin
1 dl grädde
1 dl turkisk yoghurt
Skala och skär slantar av morötterna. Tärna zucchinin. Finhacka löken. Fräs färsen tillsammans med morötterna i en stekpanna. När morötterna blivit lite mjuka, lägg i lök och zucchini. Häll ned kantareller och dess spad. Lägg i buljongtärningen och lös upp den i spadet. Låt alltsammans puttra ca 5 minuter. Häll i vinet och höj värmen på plattan. Reducera ned vätskan, så att alla smaker tränger in i grönsakerna och köttet. Sänk värmen. Lägg i kapris, grädde och yoghurt. Låt puttra ihop ytterligare 10 minuter. Servera med quinoa/bulgur (se nedan) och grönsaker. Smaklig måltid!
Tips! Ett nyttigt och gott alternativ till tex ris och potatis är att göra quinoa/bulgurblandning. Det gör man enkelt genom att koka grov bulgur och quinoa tillsammans. Ett typiskt recept ser ut så här: 1 del quinoa, 1 del bulgur och 2 delar vatten. Koka tills vattnet är borta - precis som du kokar ris. Fast det går mycket fortare än att koka ris. Klart att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar