torsdag 14 april 2011

Barnmat: Linsgryta från 6 månader

Jag lagade linsgryta till middag häromdagen, och passade då på att laga en större sats till Lilleman i en separat kastrull. Smaksättningen är ungefär lika, men självklart utan salt.

Barnmat: Linsgryta från 6 månader ca 7 port

1/2 lök
kanel
paprikakrydda
malen ingefära
0,6 L vatten
1 dl röda linser
1 dl bulgur
1 lime/kefirblad
1/2 fpk krossade tomater
1 msk citronjuice
fryst broccoli

Hacka löken. Fräs den i lite olja i en kastrull. Tillsätt kryddorna, och fräs tills löken är lite mjuk. Tillsätt vatten, linser och bulgur. Lägg kefil/limebladet i en tesil och lägg ned i grytan. Låt koka upp, och sjud på lite svagare värme i ca 20 minuter. Ta ur tesilen. Häll i krossade tomaterna, broccolin och citronjuicen. Låt allt bli varmt. Färdigt att servera eller frysa in!

Tips! Om du ibland köper barnmat - satsa på Nestlés nya, ångkokta mat - NaturNes. Maten är förpackad i små plastburkar, som du sedan kan återanvända. De går att köra i både mikro och diskmaskin. Perfekt att lägga grötpulver i när man är på flygande fläng, och självklart toppen att frysa in hemlagad barnmat i.

Inga kommentarer: