torsdag 14 april 2011

Inte bara ännu en köttfärspaj

Häromkvällen lagade jag köttfärspaj till middag. Rotade, som vanligt när jag lagar mat, omkring i skåpen och fann lite diverse saker att slänga i pajen. Det blev ett hopkok, som slutade i ett crescendo - pajen blev verkligen supergod. Så därför vill jag dela med mig av receptet till er. Testa det - det är verkligen inte bara ännu en köttfärspaj!

Inte bara ännu en köttfärspaj 6-7 port

Pajdeg:
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl rapsolja
1/2 dl vatten

Fyllning:
400 g köttfärs
3 tomater
1 burk baked beans
gröna oliver
grillkrydda
oregano
1/2 tsk sambal olek
2 msk chilisås

Topping:
3 dl turkisk yoghurt
1 ask Creme Bonjour gräslök
2 dl riven ost

Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut den färdiga degen i en pajform med lite högre kanter. Nagga botten och ställ in den i ugnen på 200°C i 10-15 minuter.

Stek köttfärsen. Krydda den med grillkrydda, oregano, sambal olek och chilisås. Skär tomaterna i lite större bitar och lägg ned dem i stekpannan. Häll ned bönröran. Rör om och låt att bli varmt ordentligt. Lägg i oliverna.

Blanda riven ost, Cremé Bonjour gräslök och turkisk yoghurt i en bunke.

Lägg ned köttfärsblandningen i pajskalet. Bred toppingen ovanpå. Sätt in allt i ugnen på 200°C i 20-30 minuter tills osten smält och toppingen fått en fin färg. Servera med en god sallad.

Tips! Baked beans finns att köpa i de flesta större mataffärer, och de ligger oftast på hyllan där man förvarar "amerikanska varor". De är oftast förpackade i konservburkar. Om du inte hittar dem, kan du alltid slänga ihop några själv vid lite tid över. Recept finns överallt på nätet.

Inga kommentarer: