Inte bara ännu en köttfärspaj 6-7 port
Pajdeg:
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl rapsolja
1/2 dl vatten
Fyllning:
400 g köttfärs3 tomater
1 burk baked beans
gröna oliver
grillkrydda
oregano
1/2 tsk sambal olek
2 msk chilisås
Topping:
3 dl turkisk yoghurt1 ask Creme Bonjour gräslök
2 dl riven ost
Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut den färdiga degen i en pajform med lite högre kanter. Nagga botten och ställ in den i ugnen på 200°C i 10-15 minuter.
Stek köttfärsen. Krydda den med grillkrydda, oregano, sambal olek och chilisås. Skär tomaterna i lite större bitar och lägg ned dem i stekpannan. Häll ned bönröran. Rör om och låt att bli varmt ordentligt. Lägg i oliverna.
Blanda riven ost, Cremé Bonjour gräslök och turkisk yoghurt i en bunke.
Lägg ned köttfärsblandningen i pajskalet. Bred toppingen ovanpå. Sätt in allt i ugnen på 200°C i 20-30 minuter tills osten smält och toppingen fått en fin färg. Servera med en god sallad.
Tips! Baked beans finns att köpa i de flesta större mataffärer, och de ligger oftast på hyllan där man förvarar "amerikanska varor". De är oftast förpackade i konservburkar. Om du inte hittar dem, kan du alltid slänga ihop några själv vid lite tid över. Recept finns överallt på nätet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar