torsdag 14 april 2011

Barnmat från 6 månader: Susannes renskavsgryta

Här kommer ett recept på en smarrig renskavsgryta för barn från 6 månader. Den är väldigt enkel att göra och passar även utmärkt som middag för resten av familjen. Krydda på resten av familjens gryta med tex lite soja, grädde och en skvätt rödvin, som får koka in ordentligt.

Barnmat från 6 månader: Susannes renskavsgryta

1 pkt renskav
1 stam färsk broccoli
1 burk svart trumpetsvamp
vatten
2 vitlöksklyftor
rosépeppar
5 st enbär
1 dl okokt bulgur
1 dl okokt quinoa

Stek renskaven. Tillsätt en mindre mängd vatten, broccoli, och svamp. Krydda med pressad vitlök, mald rosépeppar och krossad enbär. Låt koka tills broccolin är mjuk. Koka bulgur och quinoa enligt följande recept: bulgur/quinoa. Blanda ned i renskavsgrytan och mixa alltsammans med en mixerstav. Servera med en nappflaska kallt vatten. Smaklig måltid!

Tips! Jag lagade en liknande rätt till resten av familjen, och tog då bort en lagom mängd innan jag tillsatte soja (salt), för att ha som barnmat. Bulgur och quinoa hade jag kokat så att det räckte till hela familjen.

Inga kommentarer: