Enkel och supergod köttfärslimpa ca 4 port
1 kg köttfärs
1 lök
1/2 dl vatten
salt och peppar
1 pkt bacon
1 burk champinjoner
1 buljongtärning
2 dl vatten
Sätt ugnen på 200°C. Hacka löken. Blanda köttfärs, lök, kryddor och 1/2 dl vatten. Smörj en ugnsform. Platta ut färsen och lägg champinjonerna i mitten. "Rulla" ihop färsen till en limpa så att champinjonerna hamnar i mitten och lägg i formen. Täck limpan med baconskivor (låt skivorna lappa över varandra lite). Häll ned 2 dl vatten och smulad buljongtärning i formen. Sätt i en köttermometer i limpan och sätt formen i ugnen. Laga ca 1 timme eller till innertempen är uppe i 70°C. Skiva upp limpan, servera med broccoli, paprika och matvete och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar