tisdag 19 april 2011

Hajmalsfilé/rödspätta i ugn med nyttig quinoa

Hajmal är en fisk, som tidigare var en bra ersättning för rödspätta. Men numer har hajmal hamnat på WWF:s röda lista, vilket innebär att man bör undvika den om man värnar om miljön. Rödspätta som tidigare var på röda listan, ligger nu på gröna listan, vilket innebär att den är helt OK att äta. Dock skall den vara "Msc-märkt". När jag skrev det här receptet gällde de gamla listorna, men eftersom de har uppdaterats, rekommenderar jag att man använder rödspätta istället för hajmal.

Hajmalsfilé/rödspätta i ugn med nyttig quinoa ca 5 port.

600 g hajmalsfilé/rödspätta (eller annan vit fisk)

400 g fryst bladspenat
riven pepparrot
0,5 dl pressad citron
kapris (efter tycke och smak)
salt
smör
1 dl grädde
quinoa
röda linser

Sätt ugnen på 200°C. Lägg spenaten i botten på en ugnsform, och lägg sedan fisken ovanpå. Avsluta med lite smör, pepparot, citron, salt och kapris. Laga i ugn tills fisken nästan är klar. Tillsätt grädden, och laga klart i ugnen. Under tiden som fisken lagas i ugn kan man fixa quinoan. Koka quinoa enligt förpackningen. Koka linserna enligt förpackningen. När både quinoa och linser är klara, blanda samman dem. Krydda valfritt. Servera nyttiga quinoan med fisken - smaklig måltid!

Inga kommentarer: