Spenat- och fetaostpaj med färska tomater
Pajdeg:
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl dinkelmjöl
2 msk vetekli
3/4 dl matolja
1/2 dl vatten
Fyllning:
250 g fryst bladspenat
3 tomater
1 pkt fetaost
3 ägg
1 dl grädde
1/2 dl mjölk
2-3 dl riven ost
salt, pappar & oregano
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och grädda i 200°C i 10 minuter. Tina spenaten och krama sedan ur det överblivna vattnet ur den. Skiva tomaterna. Tärna fetaosten. Blanda ägg, mjölk, grädde och kryddor. Blanda ned den rivna osten i äggsmeten. Lägg spenaten i botten på pajskalet. Strö över den tärnade fetaosten och toppa med de skivade tomaterna. Häll över äggsmeten. Grädda i ugn, 200°C i 30-45 min. Smaklig måltid!
Tips! Eventuella rester från pajen går alldeles utmärkt att frysa.
1 kommentar:
Paj är så gott och feta och spenat är en bra kombo!
Skicka en kommentar