måndag 2 januari 2012

Spenat- och fetaostpaj med färska tomater

Årets första recept får bli ett enkelt sådant. För nu börjar vardagen närma sig, och ekorrhjulet börjar snart snurra igen. Och då vill man ju gärna ha tips på snabba middagar, eller hur? Så här kommer ett enkelt och snabbt recept på en vegetarisk paj, fylld med härligt nyttig bladspenat, smarrig fetaost och färska tomater.

Spenat- och fetaostpaj med färska tomater

Pajdeg:
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl dinkelmjöl
2 msk vetekli
3/4 dl matolja
1/2 dl vatten

Fyllning:
250 g fryst bladspenat
3 tomater
1 pkt fetaost
3 ägg
1 dl grädde
1/2 dl mjölk
2-3 dl riven ost
salt, pappar & oregano

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och grädda i 200°C i 10 minuter. Tina spenaten och krama sedan ur det överblivna vattnet ur den. Skiva tomaterna. Tärna fetaosten. Blanda ägg, mjölk, grädde och kryddor. Blanda ned den rivna osten i äggsmeten. Lägg spenaten i botten på pajskalet. Strö över den tärnade fetaosten och toppa med de skivade tomaterna. Häll över äggsmeten. Grädda i ugn, 200°C i 30-45 min. Smaklig måltid!


Tips! Eventuella rester från pajen går alldeles utmärkt att frysa.

1 kommentar:

Katarina sa...

Paj är så gott och feta och spenat är en bra kombo!