Kycklingpaj med tomat, spenat och mozzarella
Pajdeg:
1 dl dinkelmjöl
1 dl durumvetemjöl
1/2 dl vetekli
150 g smör
2 msk vatten om det behövs
Fyllning:
300 g kycklingfiléer
3 tomater
200 g fryst babyspenat
200 g mozzarella
salt & peppar
grillkrydda & basilika
Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och arbeta till en deg. Tryck ut den i en pajform. Nagga botten och förgrädda i ugn 200 °C i ca 10 min. Ta ut och ställ åt sidan. Skär kycklingen i små bitar. Stek kycklingen och krydda med lite grillkrydda, salt, peppar och basilika. Ställ åt sidan. Skär tomaterna i bitar. Stek babyspenaten och tomaterna lite tills tomaterna är mjuka. Riv mozzarellan. Varva kyckling, tomat/spenatröra och mozzarella i pajformen. Avsluta med ett lager mozzarella. Grädda i ugn 200°C tills mozzarellan fått gulbrun färg (20-30 minuter). Skär upp och njut!
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar