lördag 19 november 2011

Kycklingpaj med tomat, spenat och mozzarella

Är inte paj den perfekta buffématen? Man kan laga den i förväg och variera den i oändlighet. Häromdagen bestämde vi oss för att äta paj till middag. Sagt och gjort - jag tog det som kyl och frys hade att erbjuda och resultatet blev "Kycklingpaj med tomat, spenat och mozzarella". Här kommer receptet:

Kycklingpaj med tomat, spenat och mozzarella

Pajdeg:

1 dl dinkelmjöl

1 dl durumvetemjöl

1/2 dl vetekli
150 g smör

2 msk vatten om det behövs


Fyllning:

300 g kycklingfiléer

3 tomater

200 g fryst babyspenat

200 g mozzarella

salt & peppar

grillkrydda
& basilika

Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och arbeta till en deg. Tryck ut den i en pajform. Nagga botten och förgrädda i ugn 200 °C i ca 10 min. Ta ut och ställ åt sidan. Skär kycklingen i små bitar. Stek kycklingen och krydda med lite grillkrydda, salt, peppar och basilika. Ställ åt sidan. Skär tomaterna i bitar. Stek babyspenaten och tomaterna lite tills tomaterna är mjuka. Riv mozzarellan. Varva kyckling, tomat/spenatröra och mozzarella i pajformen. Avsluta med ett lager mozzarella. Grädda i ugn 200°C tills mozzarellan fått gulbrun färg (20-30 minuter). Skär upp och njut!
Smaklig måltid!

Inga kommentarer: