Ugnspannkaka med blåbär och mandel/kaneltäcke 6 port
4 ägg
3 dl dinkelmjöl
1 dl fint rågmjöl
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 msk vetekli
4 dl blåbär
(frysta/färska)
Mandel/kanel-
strössel
1 1/2 dl hela mandlar
3 tsk malen kanel
3 msk ljust muscvado-
socker
Vispa ägg, mjöl och hälften av mjölken tills mjölklumparna löst upp sig. Tillsätt resten av mjölken, saltet och veteklin. Smörj en långpanna. Strö blåbär i botten av plåten. Häll försiktigt över pannkakssmeten. Grädda i ugn, 200°C i 10 minuter. Hacka under tiden mandeln i en matmixer/matberedare och blanda sedan mandelhacket med kanel och socker. Tag ut pannkakan efter 10 minuter och strö över mandel/kanelströsslet. Grädda ytterligare 20 minuter. Servera med en klick vaniljkesella eller turkiskt yoghurt blandat med vaniljpulver. Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar