onsdag 4 maj 2011

Susannes nyttiga fiskgryta med hoki

Häromkvällen lagade jag en väldigt enkel och nyttig fiskgryta med Hoki. För er som inte vet så är Hoki en fisksort som smakmässigt kan ersätta torsk. När du köper fisk, se till att den är certifierad av MSC (Marin Stewardship Council). Certifieringen visar att detta fiske sker på ett miljömässigt uthålligt sätt. Om ni vill veta mer om vilka fiskar som är miljömässigt rätt och fel att äta, kan ni titta lite närmare på WWF:s hemsida.

Här kommer receptet på fiskgrytan...

Susannes nyttiga fiskgryta med hoki 4-5 pers

1 pkt hoki
1 pkt krossade tomater

1 dl majs

3 små knipplökar

Hericotes vertes

färsk timjan

salt & peppar

Skär fisken i små kuber. Häll ned krossade tomater och kryddor i en kastrull. Tillsätt fisken. Låt sjuda tills fisken nästan är färdig. Tillsätt majs och hericotes vertes. Låt åter sjuda tills fisken är klar och hericotes vertesen har blivit lagom mjuka. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs. Servera med ris. I detta fall har jag använt svart råris från Markatta, vilket är Krav-märkt och supergott!!! En nyttig måltid med hjärtat på rätt ställe kan man säga.

Inga kommentarer: