tisdag 3 maj 2011

Susannes nubberöra/gubbröra

Jag har aldrig tidigare gjort en nubberöra (eller gubbröra som det också brukar kallas). Men i år tyckte jag att det var dags att göra ett försök... Så jag använde fantasin och funderade vad jag tror skulle vara gott att ha i en nubberöra. Resultatet ser ni nedan och där kan ni även se receptet om ni vill prova själva. Jag tyckte i alla fall att det blev supergott - framför allt på en knäckesmörgås med lite klippt gräslök ovanpå!

Susannes nubberöra (gubbröra) 3-4 pers

2 hårdkokta ägg
1 burk mästarmatjesill
2 knipplökar (små)

2 tsk kapris

2 dl turkisk/grekisk yoghurt

3 msk majonäs

nymalen peppar

Hacka äggen. Skär sillen i små bitar. Skär löken i tunna strimlor. Blanda ägg, sill, yoghurt, majonäs, kapris och peppar. Smaka av och krydda eventuellt mer om det behövs. Servera tex. på en knäckesmörgås med lite klippt gräslök ovanpå.


Inga kommentarer: