Potatis- och spenatsoppa med knaperstekt bacon 4 port

6 st potatisar
3 dl fryst bladspenat
1/2 lök
0,75 l vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1 st grönsaksbuljongtärning
malen muskotnöt
cayennepeppar
svartpeppar
2 pkt bacon
Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Skala och skiva löken. Lägg potatis och lök i en kastrull och häll på vattnet och buljongtärning. Koka tills potatisen blivit mjuk. Lägg i spenaten och låt åter koka upp. Krydda med muskot, cayennepeppar och svart peppar. Mixa med mixerstav tills en slät soppa erhålls. Häll i matlagningsgrädden. Låt koka ihop en stund. Knaperstek under tiden baconet. Servera soppan i skålar och strimla baconet över. Ät eventuellt en smarrig ostsmörgås till. Smaklig måltid!
Tips! Ät gärna en smarrig fruktsallad till efterrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar