fredag 20 maj 2011

Potatis- och spenatsoppa med knaperstekt bacon

Tänkte bjuda på ytterliggare ett favoritrecept. Det här receptet kom till en vardag då jag skulle laga soppa till middag. Kikade lite i kyl och frys och improviserade ihop den. Och hela familjen slukade den med hull och hår - de (och jag) fullkomligt älskade den. Så därför återkommer den här soppan med jämna mellanrum på vårt middagsbord :).

Potatis- och spenatsoppa med knaperstekt bacon 4 port

6 st potatisar
3 dl fryst bladspenat

1/2 lök

0,75 l vatten

2,5 dl matlagningsgrädde

1 st grönsaksbuljongtärning

malen muskotnöt

cayennepeppar

svartpeppar
2 pkt bacon


Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Skala och skiva löken. Lägg potatis och lök i en kastrull och häll på vattnet och buljongtärning. Koka tills potatisen blivit mjuk. Lägg i spenaten och låt åter koka upp. Krydda med muskot, cayennepeppar och svart peppar. Mixa med mixerstav tills en slät soppa erhålls. Häll i matlagningsgrädden. Låt koka ihop en stund. Knaperstek under tiden baconet. Servera soppan i skålar och strimla baconet över. Ät eventuellt en smarrig ostsmörgås till. Smaklig måltid!

Tips! Ät gärna en smarrig fruktsallad till efterrätt.

Inga kommentarer: