Morotssoppa ca 5 port.
1 kg morot4 vitlöksklyftor
1 bit ingefära (ca 5 cm)
olja
1,5 L vatten
3 hönsbuljongtärningar
Pesto
1/2 pepparfrukt5 msk cashewnötter
1 kruka koriander
saften av 2 lime
3 sk olivolja
Till servering
KesoSkala och skär morötterna i slantar. Skala och riv ingefära och vitlök. Lägg allt i en stor kastrull och fräs det i oljan i 3 minuter. Häll över 1 L vatten (om man har vattenkokare kan man med fördel koka upp vattnet medan man fräser grönsakerna, och sedan hälla över det), och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka i ca 20 minuter till dess att morötterna är mjuka. Mixa morötterna med stavmixer till en slät soppa. Tillsätt resten av vattnet till dess att man får önskad konsistens på soppan. Under tiden morötterna kokar sig mjuka kan man göra peston. Skär pepparfrukten i små bitar. Lägg pepparfrukt, koriander och nötter i en mixer. Pressa i limen. Häll på olivoljan. Mixa alltsammans till en slät massa. Servera slutligen soppan med en klick pesto och en klick keso i. Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar