tisdag 19 april 2011

Rödspätta på en bädd av wokgrönsaker

Jag har en syster, som inte alltid är så lätt att få i fisk. När hon var mindre, testade jag lite olika varianter. När jag lagade denna rätt, föll hon pladask! När hon numer själv skall laga fisk, lagar hon ofta denna smarriga och väldigt enkla fiskrätt. Testa du också vettja!

Rödspätta på en bädd av wokgrönsaker
1 pkt rödspättor (5-6 st)
frysta wokgrönsaker
1 burk kokosmjölk
ris eller pasta

Smörj en ugnsform med lite smör. Lägg i ett lager frysta wokgrönsaker. Lägg rödspättafiléerna ovanpå. Salta och peppra. Häll på en burk kokosmjölk. Ställ in i ugnen på 200°C tills fisken är klar och grönsakerna är varma. Servera med kokt ris eller pasta.

Tips! Denna rätt fungerar utmärkt att servera till barn från 6 månader. Undvik då bara att salta fisken. 

Inga kommentarer: