
Pizzabotten
1 blomkålshuvud
3 ägg
2 dl yoghurt
1/2 dl rapsolja
2 tsk chiafrön
3 dl vetemjöl
3 dl dinkelsikt
3 tsk bakpulver
Salt
Pålägg
Passerade tomater
Oregano
Basilika
Pesto
Riven ost, tex prästost
Rökt skinka
Champinjoner
Kalamataoliver
Fetaost
Kronärtskockshjärtan
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa blomkålen så den blir finfördelad. Tillsätt ägg, olja och yoghurt under mixningen (underlättar mixningen av blomkålen). Blanda chiafrön, mjöl, bakpulver och salt separat. Tillsätt mjölblandningen till blomkålssmeten. Bred ut smeten/ degen på en stor ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Grädda pizzabotten i ugnen ca 12 min. Ta ut plåten och bred på passerade tomater. Strö över oregano och basilika. Klicka över peston och strö över den rivna osten. Fördela rökt skinka och de andra påläggen på pizzabotten. Grädda i ugn ca 12 min. Servera och njut med gott samvete!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar