måndag 19 augusti 2013

Smarriga auberginerullar fyllda med halloumi och soltorkad tomat

Idag ville fyraårige sonen laga middag tillsammans med mig. Och då är den här rätten perfekt! Den är enkel att laga, går fort och innehåller många moment som är lätt för barn att delta i. Och så är det en suveränt god, vegetarisk rätt!!!

Soltorkad tomat- och halloumifyllda auberginerullar 

4 port.

3 små aubergine
1 halloumi
soltorkad tomat
tomatpuré 
parmesanost
salt
3 stora tomater
3-4 vitlöksklyftor
basilika
peppar
olivolja

Skär auberginen i tunna skivor. Salta skivorna och låt stå i 20-30 minuter. 

Under tiden kan man göra tomatsalsan. Skär tomaterna i små tärningar. Hacka vitlöksklyftorna grovt. Blanda tomathack, vitlök, basilika, peppar och en skvätt olivolja. Låt stå och dra. 

När auberginen är klar, torka bort saltet från dem. Skär halloumin i skivor. Dela de soltorkade tomaterna i större bitar. Tryck ut en klick tomatpuré på en skiva aubergine. Bred ut den (här kan barnen hjälpa till). Montera sedan rullarna på följande sätt (även här gör barnen en insats): lägg på en halv skiva halloumi och några bitar soltorkad tomat, rulla sedan ihop rullen och lägg den i en ugnssäker form. Upprepa med resten av aubergineskivorna.

Riv över lite parmesanost och ställ in formen i ugnen, 200 grader, i 10 minuter. Tag ut formen, lägg över tomatsalsan och grädda ytterligare 15 minuter. 

Servera och njut!

Tips #1! Den här rätten går alldeles utmärkt att förbereda. Gör då rullarna färdiga, och förvara dem i en ugnsform med plast över i kylen. När det är dags att börja laga, ta fram formen, riv över parmesan och ställ in i ugnen i 10 min. Gör under tiden tomatsalsan. Häll sedan över salsan och ställ i igen ytterligare 15 min. Klart!

Tips #2! Om du ska laga rätten till många gäster, fyll en stor ugnsplåt istället för flera ugnsformar.

Inga kommentarer: