Susannes smarriga kyckling med jordnötssås och kokosmjölk 6 port
4 kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
1-2 tsk råsocker
soja
1-2 tsk pressad citron
2 små gula lökar
1 1/2 dl jordnötter
Tina kycklingfiléerna om de är frusna. Mixa lök och jordnötter i en matmixer tills jordnötterna är finhackade. Skär kycklingen i bitar och stek dem så att de får en fin yta. Häll sedan ned kokosmjölk, råsocker, citron och jordnötsröran i stekpannan tillsammans med kycklingen. Smaka av och krydda ev ytterligare med soja och ev mer citron/socker. Låt puttra ihop en kort stund. Servera tillsammans med ris och grönsaker. Smaklig måltid!
Tips! Den här rätten går alldeles utmärkt att frysa, så passa på att gör några matlådor om du ids.
1 kommentar:
Hej Susanne! Tack för tips, jag har lagat din goda kycklingrätt idag! Tora älskar jordnötter så den kommer vi att laga igen! :-). Hoppas att allt är bra med er! Kram Karin
Skicka en kommentar