tisdag 6 mars 2012

Här kommer ett smarrigt recept på en lättlagad och ändå lite festligare vardagsmiddag med kyckling. Och den här rätten kommer att gå hem hos barnen kan jag lova! Och så går den så himla fort att laga - max 30 minuter från start till mål. Precis vad man önskar sig en stressig vardag, eller hur?

Susannes smarriga kyckling med jordnötssås och kokosmjölk 6 port

4 kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
1-2 tsk råsocker
soja
1-2 tsk pressad citron
2 små gula lökar
1 1/2 dl jordnötter

Tina kycklingfiléerna om de är frusna. Mixa lök och jordnötter i en matmixer tills jordnötterna är finhackade. Skär kycklingen i bitar och stek dem så att de får en fin yta. Häll sedan ned kokosmjölk, råsocker, citron och jordnötsröran i stekpannan tillsammans med kycklingen. Smaka av och krydda ev ytterligare med soja och ev mer citron/socker. Låt puttra ihop en kort stund. Servera tillsammans med ris och grönsaker. Smaklig måltid!

Tips! Den här rätten går alldeles utmärkt att frysa, så passa på att gör några matlådor om du ids.

1 kommentar:

Karin sa...

Hej Susanne! Tack för tips, jag har lagat din goda kycklingrätt idag! Tora älskar jordnötter så den kommer vi att laga igen! :-). Hoppas att allt är bra med er! Kram Karin