Rensade ur frysen och fann ett paket lammfärs. Det klassiska är ju då att göra lammfärsbiffar med tex fetaost. Men jag hade ingen fetaost hemma. Kvarnhjulen började mala i huvudet. Något indiskt kanske? Jag kikade vad vi hade hemma, och slängde ihop denna gryta - en snabblagad, nyttig och smarrig rätt. Här kommer receptet:
Indisk lammfärsgryta 4-5 port
400 g lammfärs
1/2 burk gröna oliver
1 pkt passerade tomater
1 vitlöksklyfta
1/4 vitkålshuvud
Kryddor:
Garam masala
Thai red curry
kanel
malen ingefära
Jalapenosås
Stek lammfärsen och lägg över i en gryta. Tillsätt passerade tomater, oliver, vitlök, kryddor och låt puttra lätt tillsammans. Strimla vitkålen tunt och stek den sedan lätt i stekpannan. Vitkålen skall bli mjuk, men ändå ha lite tuggmotstånd kvar, vilket den har om den tillåts bli lite glansig. Häll sedan över vitkålen i grytan och låt alltsammans puttra tillsammans. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Servera tillsammans med bulgur och en klick creme fraiche eller turkisk yoghurt. Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar