torsdag 19 maj 2011

Susannes snabba och enkla fiskgryta

Väldigt ofta improviserar jag vid matlagningen. Detta recept tillkom vid just ett sådant tillfälle. Jag hade nämligen inte alls de ingredienser, som jag tänkt använda, hemma. Därför kom denna superenkla och snabba fiskgryta till. Testa den - den tar inte många minuter att göra och den blev supergod!

Susannes snabba och enkla fiskgryta 4 port

1 pkt torskfilé (
MSC-märkt förstås!)
3 msk fryst dill
3 msk pressad citron
1 grönsaksbuljong
smör
1 zucchini
1 dm purjolök

Tina fisken lätt och skär den i stora kuber. Lägg dem i en kastrull och fyll på med vatten så att fisken täcks. Tillsätt dill, citron och buljong. Sätt på plattan på medelvärme (grytan skall inte koka - bara sjuda). Tärna zucchinin fint och skiva purjon tunt. Tillsätt grönsakerna till grytan. Sjud tills fisken är klar (ca 15 minuter). Servera med t.ex. basmatiris och lite färsk röd paprika. Smaklig måltid!

Inga kommentarer: