Susannes italienska tomatsoppa 5-6 port
2 pkt passerade tomater
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk balsamvinäger
1 dl vitt vin
2 msk hummerfond
2 msk kapris
1 burk ansjovis
färsk basilika
färsk timjan
cayenne peppar
paprikakrydda
svartpeppar
2 dl creme fraiche
mozzarella
Häll i oljan i en kastrull. Riv ned vitlöken och fräs den en stund. Häll på de passerade tomaterna. Lägg i buljongtärning, kapris och ansjovis skuren i bitar. Häll i balsamvinäger, vin och hummerfond. Krydda med basilika, timjan, cayennepeppar, svartpeppar och paprikakrydda. Låt koka ca 5 minuter. Rör ut creme fraichen i soppan. Låt koka i ca 10 minuter. Häll upp i soppskålar och toppa med bitar av mozzarella. Färdigt att servera! Avnjutes gärna tillsammans med tapenade på nybakta kryddscones.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar