Sockerkaka med smak av jul
2 dl socker
2 ägg
50 g smör/1/2 dl flytande smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
1 rågad tsk bakpulver
2 tsk florsocker
1 påse saffran
1 krm malen ingefära
1 krm malen kardemumma
50 g vit choklad
Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker poröst med elvisp - helst 4-5 minuter. Blanda mjöl, bakpulver, florsocker och kryddor i en bunke. Smält smöret (alternativt använd 1/2 dl flytande smör) och blanda den med mjölken. Häll ned mjölk och smör i äggblandningen och rör runt. Häll slutligen i mjölblandningen och rör försiktigt runt allt till en jämn smet. Häll upp smeten i formen och sätt in i ugnen ca 30 minuter. Tag ut sockerkakan och låt svalna. Smält vit choklad och ringla den över sockerkakan. Lät chokladen stelna, servera sedan och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar