söndag 23 september 2012

Kycklinggryta med curry och piffigt ris

Kyckling med curry och ris finns det ju en uppsjö av recept på, och här kommer ännu ett - min variant av kycklinggryt med curry och piffigt ris. Det här är en rätt som passar lik bra till vardagsmiddag som till helgmiddag med det lilla extra. Det är en snabblagad rätt, där tiden det tar att koka riset är det som styr den totala tillagningstiden.

Kycklinggryta med curry och piffigt ris ca 6 port.

3 kycklingfiléer
1 syrligt äpple
1/2 lök
1/2 blomkålshuvud
ca 20 st sockerärtor
curry
garam masala
salt
olja
3 dl turkisk yoghurt
1 dl grädde

Piffigt ris
ris till 6 port
ca 300 g fryst spenat
1/2 lök
paprikakrydda

Koka riset. Medan riset kokar, tina spenaten och fräs den tillsammans med hacket från 1/2 lök. Lägg detta åt sidan och håll det lite varmt. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i olja tillsammans med curry och garam masala. Lägg ned den brynta kycklingen i en gryta. Skär blomkålen i mindre bitar. Finhacka 1/2 lök. Skär äpplen i mindre bitar. Dela sockerärtorna en gång. Fräs alla grönsaker, och lägg sedan ned dem i grytan tillsammans med kycklingen. Blanda ned grädde och turkisk yoghurt. smaka av med curry, garam masala och salt. Låt sjuda tills kycklingen är helt klar. När riset är klart, blanda det med spenat- och lökfräset. Smaka av och toppa med paprikakrydda. Servera tillsammans med en god grönsallad. Smaklig måltid!

Inga kommentarer: