Indisk kyckling- och linsgryta 4 port
I grytan
1 pkt passerade tomater (500 g)
1 l vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 dl röda linser
2 kycklingfiléer
oregano
basilika
curry
garam masala
färsk basilika (kan uteslutas)
Till servering
turkisk yoghurt
olivolja
vitlöksbröd
Tina kycklingfiléerna och skär i mindre bitar. Hacka löken. Riv/pressa vitlöken. Lägg ned alla ingredienser till grytan (utom linser) i en kastrull. Krydda med oregano, basilika, curry och garam masala. Låt koka upp och sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt linserna och låt sjuda ytterligare 10-15 minuter tills kycklingen är färdiglagad. Häll upp i soppskålar, ringla över lite olivolja och klicka i en matsked turkisk yoghurt. Servera med tex vitlöksbröd. Smaklig måltid!
Tips! Passa på att göra en extra stor gryta och frys in resterna - utmärkt att ha med sig som matlåda till jobbet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar