tisdag 31 januari 2012

Chokladringlad banan- & vallmokaka

Här kommer ett toppenbra recept att använda när man har några övermogna bananer liggande. Det är en smarrig banansockerkaka med vallmofrön i. Och lt dig inte avsckräckas av fröna, de ger kakan en mindre stabbig konsistens, och fungerar superbra ihop med resten av kakan. Originalreceptet kommer från Allers.

Chokladringlad banan- & vallmokaka 10-12 bitar

100 g smör
2 stora mogna bananer
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk blå vallmofrön
1/2 dl kesella
3 msk pressad citronsaft

Garnering
150 g vit choklad

Mosa bananerna. Smält smöret. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vallmofrö i en bunke. Rör ned i äggvispet. Tillsätt kesella, banan, smör och citronsaft. Bre ut smeten i en smörad form och grädda i ca 15-30 minuter. Låt kakan svalna. Smält chokladen i mikron och ringla över kakan. Servera med vispad grädde till eller bara helt naturella.

Tips! Kesella kan utan problem bytas ut mot turkisk yoghurt om man har det hemma istället.

Inga kommentarer: