Smarrig köttfärspaj 9 port
50 g smör
2 dl dinkelmjöl
2 dl fullkornsgrahamsmjöl
1 1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning
400 g köttfärs
4 tomater
200 g fryst bladspenat
2 små burkar kantareller alt. färska kantareller
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
Täcke
5 dl turkisk yoghurt
2-3 dl riven ost
Blanda alla ingredienser till pajskalet i en matberedare. Tryck ut degen i en stor form. Nagga botten på skalet och grädda i ugn, 200°C i ca 10 minuter.
Bryn köttfärsen i stekpanna. Lägg i kantarellerna och bladspenaten. Pressa över vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Skiva tomaterna. Blanda yoghurt och ost i en bunke.
Fyll pajskalet genom att varva tomaterna med köttfärsblandningen tills formen är full. Bred över yoghurtblandningen som ett täcke över fyllningen. Grädda i ugn, 200°C tills täcket fått fin färg. Servera med tex en grönsallad. Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar