Farmors goda blåbärspaj - en paj fylld av nostalgi
125 g smör
4 dl mjöl
1 kaffekopp socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
blåbär (helst nyplockade, men frysta fungerar också bra)
Blanda smör, mjöl, socker, ägg och bakpulver till en deg. Smöra en ugnsform. Täck botten och sidorna på en ugnsformen med 2/3 av degen. Blanda blåbären med lite mjöl/potatismjöl (för att göra fyllningen mindre "vattnig") och häll i dem i pajskalet. Tag resten av degen och gör långa "ormar". Lägg dessa dekorativt över som ett rutigt lock. Grädda i ugnen, 200°C, i ca 30-40 minuter tills pajdegen fått en fin gyllengul färg. Servera ljummen eller kall tillsammans med massor av vaniljsås. Och ägna gärna en tanke åt min underbara farmor, när ni hugger in och njuter av de härliga smakerna .
2 kommentarer:
Hej!
Skall nu göra din farmors goda paj.
ser lätt ut + god
hälsningar från Vasa Finland.
Jag och min son har precis varit ute och plockat blåbär.Så nu skall vi prova din farmors blåbärspaj. Den ser väldigt god ut.Hälsningar från Viskafors
Skicka en kommentar